SSL certificaat

Aanvragen SSL-certificaat

Betrouwbaarder door groen slotje

Bij de aanvraag van een SSL-certificaat wordt in ieder geval gecontroleerd of de aanvrager inderdaad beheer heeft over het domein. Hierdoor bewijs je betrouwbaarheid.

Er zijn echter ook uitgebreidere validaties mogelijk. Bij een EV (Extended Validation) certificaat vindt de meest uitgebreide validatie plaats. Hierbij wordt ook het adres, de contactpersoon en de bedrijfsgegevens zoals aangegeven bij de KVK gecontroleerd. Hiermee bewijs je dat je echt het bedrijf bent dat je voordoet te zijn.

SSL Certificaat Website

Beveiliging van de data-overdracht

Klantengegevens veilig verzonden

Met een SSL-certificaat is het mogelijk de data van de website te sturen via HTTPS. Hiermee worden alle gegevens versleuteld voordat ze verzonden worden.

Vooral voor webshops is dit zeer belangrijk, er worden immers betaalgegevens verzonden. Echter niet alleen bij webshops: bij elke website waar wordt ingelogd is het eigenlijk essentieel. Hier worden inloggegevens zoals wachtwoorden verzonden. Door deze gegevens te versleutelen zijn ze een stuk lastiger te onderscheppen.

veilige verbinding

Predicaat 'veilig' in de URL-balk

Betere vindbaarheid in zoekmachines

In 2017 is Google begonnen met het waarschuwen van gebruikers tegen sites die onbeveiligd zijn, dus geen gebruik maken van een HTTPS-verbinding en SSL-certificaat. In de URL-balk van hun browser Google Chrome staat dan “onveilig”. In eerste instantie enkel bij webshops en bij pagina’s met inlogvelden, maar uiteindelijk bij elke site.

Sites mét een SSL-certifcaat hebben daarentegen het woord ‘veilig’ in het groen in de URL-balk staan. Dit straalt vertrouwen uit naar de bezoekers van uw website of webshop. Daarnaast komen websites die HTTPS gebruiken over de hele site een stuk hoger in de resultaten van Google. Ze prefereren namelijk goed beveiligde websites.