website optimatlisatie

Optimalisatie van de snelheid

Essentieel voor vindbaarheid in Google

Bij website optimalisatie zorgen we ervoor dat de snelheid zo snel mogelijk wordt ingeladen. Dit is erg belangrijk: als een website er langer dan 2 seconden over doet om geladen te worden, heeft 45% van de bezoekers de website alweer verlaten.

Ook voor de vindbaarheid in Google is een snelle website een must. Langzame websites komen veel lager in de ranglijst van Google. Uw bedrijf is dus met een langzame website een stuk lastiger te vinden dan na een snelheidsoptimalisatie.

cache afbeelding

Caching

Statische pagina's voor hogere snelheid

Eén van de manieren waarop we de site sneller laten laden, is het toepassen van page caching. Normaal gesproken worden de pagina’s gegenereerd door PHP, en uit de database gehaald. Bij page caching worden de pagina’s allemaal al een keer ingeladen en wordt er een statische HTML-pagina gegenereerd. Deze laden een stuk sneller in.

We maken ook gebruik van browser caching. Hierbij vertellen we de browser welke delen van een pagina waarschijnlijk niet zo snel zullen veranderen – zoals bijvoorbeeld afbeeldingen en logo’s. Deze worden dan op je computer opgeslagen zodat ze de volgende keer een stuk sneller inladen.

bestanden optimaliseren

Optimaliseren van de bestanden

Kleinere bestanden voor minder data-overdracht

Bestanden zoals afbeeldingen zorgen doorgaans voor de hoogste laadtijd. Hoe groter deze bestanden zijn, hoe hoger de laadtijd. Wij zorgen voor een stuk kortere laadtijd door de afbeeldingen te comprimeren. Dit zorgt niet alleen voor een hogere laadsnelheid, maar ook voor een stuk minder datagebruik. Vooral voor mobiele gebruikers is dit enorm gunstig.

Ook bij de CSS-bestanden passen we een vergelijkbare truc toe. De code wordt aan elkaar geplakt en de CSS-bestanden gecombineerd. Dit zorgt voor één te downloaden bestand dat ook nog eens een stuk kleiner is. Het resultaat is een website die razendsnel laadt.